Categories
Alumnat
General
Notícies
Manifest sobre els fets de l'1-O. Acte al centre[General]
Dilluns, 02 d'octubre de 2017Aquí al Pere Alsius, i amb tots els centres docents de tot Catalunya, condemnem enèrgicament els actes abominables que van succeir 1-O, i així mateix, qualsevol acte de violència. 

Les actuacions que es van dur a terme per desallotjar de manera violenta els milers de persones aplegats en els col·legis de Catalunya, són absolutament inadmissibles i són una violació de drets humans, dels drets civils i dels drets polítics, i són un atac directe a la convivència de la societat catalana.

A hores d'ara ja portem al voltant de 800 persones ferides. Des dels centres docents expressem la solidaritat i l'afecte a totes elles i desitgem que es recuperin ben aviat, alhora que considerem que aquests fets mereixen una condemna enèrgica.

Volem deixar constància de la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s'estan produint per part de l'Estat.

Per tot això, fem una crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, i aquí en especial des de la nostra comunitat educativa del Pere Alsius a la defensa d'un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l'autoritarisme, el respecte i no la intolerància. 

Seguim lluitant en defensa de la democràcia!


US volem informar que el dilluns 2 d'octubre professorat i alumnat ens vàrem concentrar al pati per expressar la nostra repulsa als actes de violència i reafermar el nostre compromís amb els valors del respecte als altres, l’actitud de diàleg, l’esperit crític, la responsabilitat i la tolerància. Ho varem fer a través de la lectura de textos elaborats per l'alumnat, poesies, ... i, també cantant.
Podeu veure fotos de l'acte a la galeria d'imatges de la web o a través d'aquest enllaç.