Categories
Alumnat
General
Notícies
Dia Escolar de la No Violència i de la Pau (DENIP)[General]
Dijous, 01 de febrer de 2018
El Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) el va iniciar en Llorenç Vidal poeta, educador i pacifista mallorquí el 1964 i des de llavors la seva celebració s'ha anant estenent arreu del món. És, com diu el seu fundador, "una llavor de no-violència i pau depositada en la ment dels estudiants i, a través d'aquests, de la societat. I una font activa de creació de la consciència de pau a través de l'educació"

Enguany en el nostre centre hem celebrat aquest dia proposant als nostres estudiants, professors i personal del centre que escriguin
en un post-it missatges de pau amb l’objectiu de no normalitzar situacions com la crisi dels refugiats, les guerres, la repressió política dels ciutadans o sensibilitzar els alumnes que les baralles entre companys també són una forma de violència.

Els missatges poden ser originals o bé escrits per personalitats que lluiten o han lluitat per la pau i la justícia com per exemple: Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Rigoberta Menchu...

Les frases s'han enganxat en segles murals elaborats per l'alumnat amb la col·laboració del departament d'Educació Visual i Plàstica, i representen els símbols de la Pau.