Categories
Alumnat
General
Notícies
Els alumnes de tecnologia de 4t d'ESO participen a la 4a edició de la Fira Impulsem la Robòtica[General]
Dilluns, 26 de febrer de 2018L'alumnat de 4t d'ESO que cursa tecnologia han participat divendres 23 de febrer a la 4ª Fira de projectes Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l'aula. Els nostres alumnes han presentat dos projectes: Launchpad i la automatització de la popular Parada de Camells de les fires, dissenyats sota la direcció del professor Eduard Casadevall.
Aquest és el quart curs que s’implementa aquest programa, en el que han participat 200 instituts d’arreu de Catalunya. El programa és l’adaptació al sistema educatiu català del projecte “Clase de Tecnologías Creativas (CTC)”, dissenyat i suportat per Arduino Education. El professorat participant ha rebut una formació intensiva abans d’iniciar el curs i  rep formació i suport en línia mentre dura l’activitat acadèmica.
L’alumnat disposa d’un entorn de treball en línia, on pot accedir a les activitats i projectes proposats i el suport conceptual i procedimental que acompanya els dispositius físics del kit que completa el programa. Aquest consta de diferents dispositius electrònics, sensors, actuadors, placa de control (Arduino) i un conjunt d’elements en fusta per muntar els projectes d’aprenentatge. Per implementar els programes de control, l’alumnat empra l’entorn de desenvolupament (IDE) d’Arduino.
A 1r i 2n d’ESO el llenguatge de programació és l’Snap for Arduino. Des del primer moment l’alumnat s’implica activament en l’aprenentatge, que es fonamenta en aprendre a partir de l’acció i s’encadena amb el treball per projectes. Els projectes no consisteixen només en construir i programar robots sinó en tot tipus de ginys tecnològics, en els que la interacció de l’objecte amb l’entorn i amb les persones es fa a través d’un conjunt d’actuadors i de sensors programats a través d’un microcontrolador. L’equipament emprat té un caràcter obert i universal, a l’abast de tothom i que permet l’ampliació a costos raonables.