Categories
Alumnat
General
Notícies
Anellament d'ocells a càrrec de l'alumnat de 1r d'ESO[General]
Dijous, 01 de març de 2018

Els dies 21, 22 i 26 de febrer els alumnes de primer d’ESO van realitzar un taller d’anellament d’ocells, organitzat per l’Escola de Natura de Banyoles.

Durant les quatre hores que va durar l’activitat, els alumnes van assistir a una sessió al laboratori, on van treballar l’evolució, l’anatomia, l’ecologia i la migració dels ocells realitzant diferents activitats dinàmiques en petits grups i a una sessió d’anellament d’ocells a la zona dels aiguamolls de la font Pudosa.

A les xarxes d’anellament es van capturar molts ocells i molt diferents: merles, pit-rojos (anomenats també reitits), raspinells, bruels (que és l’ocell més petit que podem trobar a les nostres contrades), mallerengues de diferents espècies, tords, tallarols de casquet i fins i tot, un picot ... Tot un èxit en aquests dies tan freds!

Tots aquests exemplars es van anellar (si no ho estaven ja), pesar, sexar (possible quan tenen dimorfisme sexual), es va anotar l’edat aproximada, la mida de l’ala i es va comprovar la presència o absència de dipòsits de greix així com l’estat de la musculatura. Finalment, els alumnes van alliberar-los. Des de Banyoles es prenen aquestes i més dades des de l’any 2000 i passen a formar part de la base de dades d’anellament a nivell europeu.


Podeu veure les fotos de l'activitat a la galeria d'imatges de la web o bé a través d'aquest enllaç.